Toitu targalt!

Menüü koostamise käsiraamat

218-leheküljeline pehmes köites raamat

RecteMente 2017

Uus ennekõike toitlustajatele mõeldes koostatud käsiraamat on abiks just neile, kellel vaja igapäevaselt tervislikku tasakaalustatud menüüd planeerida. Käsiraamat koosneb mahukast retseptipangast ja praktilistest lihtsasti kasutatavatest juhendmaterjalidest mitmekesise menüü koostamiseks.

Mida menüü koostamise käsiraamat täpsemalt sisaldab:
  • Tervist toetava menüü koostamise põhimõtted ja üksikasjalikud juhised, kuidas kiirelt ja lihtsalt tasakaalustatud ja nõuetele vastav menüü planeerida.
  • Menüü koostamiseks vajalikud erinevad abitabelid (energeetiliste väärtuste tabel, portsjonitabel, gluteeni-kaseiini sisaldavate toiduainete tabel koos asendamiseks sobivate gluteenita ja kaseiinita toiduainetega, kõrge ja madala glükeemilise koormusega toiduainete tabel jne).
  • Juhised ja tabelid vastavad uutele riiklikele toitumissoovitustele.
  • Näidismenüüd, sealhulgas gluteenita ja piimata menüü, madala glükeemilise koormusega menüü ja taimetoidumenüü.
  • Juhised erimenüüde koostamiseks, mida tuleb arvestada erinevate erivajadustega sööjate menüüde koostamisel (gluteenita, piimata menüüd, diabeetiku menüü, taimetoitlase menüü), et nende toit oleks täisväärtuslik ja tasakaalustatud.
  • Hulgaliselt maitsvaid ja toitvaid retsepte, mis ka laste poolt heaks kiidetud.
  • Kõik retseptid on käsiraamatus nõuetele vastavate tehnoloogiliste kaartidena vormistatud, mida on lihtne sisestada toitumisprogrammidesse.

    Toitude tehnoloogilistel kaartidel on järgnev info:

  • Koostisainete nimekiri koos külm- ja kuumkadudega
  • Toidu valmistamise tehnoloogia ja vajalikud seadmed
  • Energeetilised väärtused ja makrotoitainete sisaldus (energia, süsivesikud, valgud, rasvad)
  • Erinevate kasutatud toiduainete asendamise variandid ja nipid
  • Toidugruppide (köögiviljad, teraviljad, piimatooted jne) kogused keskmises portsjonis
  • Ettepanekud retseptiga kokku sobivate toitude kohta
  • Soovitused, millisele toidukorrale retsept hästi sobib
  • Vastav märge, kui on tegemist 100% taimse, gluteenivaba, kaseiinivaba või madala glükeemilise koormusega toiduga
Raamatu autor on toitumisnõustaja Reelika Õigemeel, Eesti Toitumisnõustajate Ühenduse juhatuse esimees, kes on spetsialiseerunud lasteasutuste tasakaalustatud menüüde juurutamisele ja toitumisnõustamisele ning toitumisalaste koolituste ja töötubade läbiviimisele.
Toode on läbi müüdud
Uus ennekõike toitlustajatele mõeldes koostatud käsiraamat on abiks just neile, kellel vaja igapäevaselt tervislikku tasakaalustatud menüüd planeerida. Käsiraamat koosneb mahukast retseptipangast ja praktilistest lihtsasti kasutatavatest juhendmaterjalidest mitmekesise menüü koostamiseks.

Mida menüü koostamise käsiraamat täpsemalt sisaldab:
  • Tervist toetava menüü koostamise põhimõtted ja üksikasjalikud juhised, kuidas kiirelt ja lihtsalt tasakaalustatud ja nõuetele vastav menüü planeerida.
  • Menüü koostamiseks vajalikud erinevad abitabelid (energeetiliste väärtuste tabel, portsjonitabel, gluteeni-kaseiini sisaldavate toiduainete tabel koos asendamiseks sobivate gluteenita ja kaseiinita toiduainetega, kõrge ja madala glükeemilise koormusega toiduainete tabel jne).
  • Juhised ja tabelid vastavad uutele riiklikele toitumissoovitustele.
  • Näidismenüüd, sealhulgas gluteenita ja piimata menüü, madala glükeemilise koormusega menüü ja taimetoidumenüü.
  • Juhised erimenüüde koostamiseks, mida tuleb arvestada erinevate erivajadustega sööjate menüüde koostamisel (gluteenita, piimata menüüd, diabeetiku menüü, taimetoitlase menüü), et nende toit oleks täisväärtuslik ja tasakaalustatud.
  • Hulgaliselt maitsvaid ja toitvaid retsepte, mis ka laste poolt heaks kiidetud.
  • Kõik retseptid on käsiraamatus nõuetele vastavate tehnoloogiliste kaartidena vormistatud, mida on lihtne sisestada toitumisprogrammidesse.

    Toitude tehnoloogilistel kaartidel on järgnev info:

  • Koostisainete nimekiri koos külm- ja kuumkadudega
  • Toidu valmistamise tehnoloogia ja vajalikud seadmed
  • Energeetilised väärtused ja makrotoitainete sisaldus (energia, süsivesikud, valgud, rasvad)
  • Erinevate kasutatud toiduainete asendamise variandid ja nipid
  • Toidugruppide (köögiviljad, teraviljad, piimatooted jne) kogused keskmises portsjonis
  • Ettepanekud retseptiga kokku sobivate toitude kohta
  • Soovitused, millisele toidukorrale retsept hästi sobib
  • Vastav märge, kui on tegemist 100% taimse, gluteenivaba, kaseiinivaba või madala glükeemilise koormusega toiduga
Raamatu autor on toitumisnõustaja Reelika Õigemeel, Eesti Toitumisnõustajate Ühenduse juhatuse esimees, kes on spetsialiseerunud lasteasutuste tasakaalustatud menüüde juurutamisele ja toitumisnõustamisele ning toitumisalaste koolituste ja töötubade läbiviimisele.
Tooteinfo
Tootekood R0273351
Aasta 2017
Autor Reelika Õigemeel,
Kirjastus RecteMente
Köide pehme
Lehekülgi 218
EAN 9789949815753
Ümbris ei
Keel eesti,
Teema kokandus

Kas kõik raamatud on kohe saadaval?

Uued raamatud - suur osa on laos olemas (seisukord>uus), aga suur osa on ka tellimisel (seisukord > uus tellimisel). Tellimisel raamatud saabuvad lattu enamasti 1-2-3 päeva jooksul. 

Kasutatud raamatud (seisukord > väga hea, hea, rahuldav) on kõik kohe laos või poes olemas.


Mis siis teha, kui minu otsitud raamat on läbi müüdud?

Leia otsitav raamat täppisotsinguga siit.
Saada oma soov info@raamatukoi.ee. Me salvestame selle ja anname teada, kui raamatu
leiame. Vahel leiame kiiresti, vahel kulub aastaid. On raamatuid, mille järjekorras on mitu inimest. 


Kuidas raamatud kätte saab?

Raamatuid saab tellida ise järele tulemiseks kauplusse Harju 1, Tallinnas või pakikappidesse
(2.60) või kulleriga (4.90). Loe rohkem siit.


Millises seisukorras on kasutatud raamatud?

Iga kasutatud raamatu eksemplari juures on märgitud seisukord: väga hea, hea, rahuldav, halb ja vajadust mööda ka täpsustus. Loe lähemalt siit.