Urmas Kokassaar Anne Lill Mihkel Zilmer

Normaalse söömise kursuste käsiraamat

Teejuht ja abimees eluks nüüdisaja globaalsel infoprügimäel

159-leheküljeline suures formaadis ning pehmes köites raamat

Avita 2012


Nüüdisaja elu on para­doksaalne! Üha kasvav tohutu infohulk internetis, paberil ja mistahes keeles pole parandanud inimeste haritust nii elutähtsas asjas nagu söömine. Hoopis vastupidi. Tulemuseks on äh­mas­tunud põ­hi­tõed, väljamõeldised, legendid, mistahes huvidest genereeritud ja agres­siivsete müügiloo­sungitega peale­suru­tavad sõnumid. Ja nii süvenebki inimeste pidev tõmblemine ühest äär­musest teise, sest ühel päeval ilmub näiteks teade kohvi joomise kahjulikkusest, järgmisel aga sõnum selle tarbimise kasulikkusest. Kuidas käituda, mida teha? Lahendus on lihtne! Tuleks oman­dada normaalse söömise elulised algtõed.

Raamat aitab seda teha! Nii nagu meie varasemates raamatutes on ka siin tähtis põhimõte, et kõigil inimestel on õigus saada selget, neutraalset ja süsteemset söömis­alast infor­mat­siooni ja haridust. See on lõpp­kokku­võttes ka majanduslikult tulus, nii inimese enda kui ka kogu meie ühiskonna jaoks. Ja veel, kui oled omandanud normaalse söömise elulised alustõed, siis märkad, et sinu bioloogilist elu ei suuda enam risustada ei pidevalt pealesurutav pseu­doinfo ega mitmesugused kompleksid. Söömine on inimelu alus. Puu­du­jäägid ja liialdused selles põh­justavad varem või hiljem häireid inimkehas. Nõr­ge­nevad keha passiivsed ja aktiivsed kaitsesüsteemid, häirub rakkude jagunemine, pi­durdub haavade para­­­nemine, aeglustub ainevahetus, väheneb lihaste jõudlus, tasapisi langeb ka vaimne võimekus. Põhi­teadmised söömisest on häda­vajalikud kõikidele inimestele ja neid selles raa­matus ka selgi­tatakse. Selline info on vajalik, et oleks võimalus elada normaalselt (loe: õnnelikult) nüü­dis­aja söömis­alases «info» ­­upu­tuses, mis valdavas ena­mikus on inimorga­nismi jaoks keh­tetu ja popu­list­lik, tugevalt kallutatud kellegi/millegi ärihuvidest jms.

Käsiraamatu esimene osa on normaalse söömise lihtne aluskursus, mis annab lühidalt ja selgelt teadmised, mille omandamiseks pole vaja mingitki eriharidust. Selles tuuakse välja põhireeglid, mida peaks teadma ja järgima igaüks. Pane tähele! Kui piirdudki vaid selle lühikese põhikursuse oman­damise ja rakendamisega ka siis võid olla enda üle uhke. Sa oled ellu viinud kõige olulisema osa oma ainevahetuse ja tervise nimel jne. Raamatu teine osa on normaalse söömise süvakursus, mis selgitab lihtsalt toitainete mõisted ja vajaduse harides sügavama huviga lugejaid põhitoiduainete vald­kon­nas ning tervisele soodsa ehk nor­maalse söömise detailsemaks rakendamiseks. Rõhutame, et see osa annab esmakordselt laiale luge­jas­konnale ka teaduspõhise info söögipoolise toitainete tegeliku sisalduse kohta, lähtudes see­juu­res inimkeha reaalsest päevasest vajadusest. Käsiraamatu kolmas osa kannab tingliku nimetust nor­maalse söömise ülikoolikursus. Selles ana­lüüsitakse mistahes põhjusel kuu­maks köetud teemasid nende tegelikus sisus võtmaks maha hir­me, rumalusi jne. Võid veenduda korduvalt, et söömisrumaluste peiteaeg on tavaliselt 10–15 aastat. Käsiraamatu lõpus on nn lisalu­ge­mise peatükike elu ja söömise laiemaks mõnusaks tunnetamiseks ja sellest arusaamise soonega inimesele ka lihtsalt mõnu­lemiseks. Raamat on sobiv kõigile, kes soovivad harida ennast ja ka nendele, kes tegelevad kooli-süsteemis teiste harimisega.
Alates 15,00 €
Nüüdisaja elu on para­doksaalne! Üha kasvav tohutu infohulk internetis, paberil ja mistahes keeles pole parandanud inimeste haritust nii elutähtsas asjas nagu söömine. Hoopis vastupidi. Tulemuseks on äh­mas­tunud põ­hi­tõed, väljamõeldised, legendid, mistahes huvidest genereeritud ja agres­siivsete müügiloo­sungitega peale­suru­tavad sõnumid. Ja nii süvenebki inimeste pidev tõmblemine ühest äär­musest teise, sest ühel päeval ilmub näiteks teade kohvi joomise kahjulikkusest, järgmisel aga sõnum selle tarbimise kasulikkusest. Kuidas käituda, mida teha? Lahendus on lihtne! Tuleks oman­dada normaalse söömise elulised algtõed.

Raamat aitab seda teha! Nii nagu meie varasemates raamatutes on ka siin tähtis põhimõte, et kõigil inimestel on õigus saada selget, neutraalset ja süsteemset söömis­alast infor­mat­siooni ja haridust. See on lõpp­kokku­võttes ka majanduslikult tulus, nii inimese enda kui ka kogu meie ühiskonna jaoks. Ja veel, kui oled omandanud normaalse söömise elulised alustõed, siis märkad, et sinu bioloogilist elu ei suuda enam risustada ei pidevalt pealesurutav pseu­doinfo ega mitmesugused kompleksid. Söömine on inimelu alus. Puu­du­jäägid ja liialdused selles põh­justavad varem või hiljem häireid inimkehas. Nõr­ge­nevad keha passiivsed ja aktiivsed kaitsesüsteemid, häirub rakkude jagunemine, pi­durdub haavade para­­­nemine, aeglustub ainevahetus, väheneb lihaste jõudlus, tasapisi langeb ka vaimne võimekus. Põhi­teadmised söömisest on häda­vajalikud kõikidele inimestele ja neid selles raa­matus ka selgi­tatakse. Selline info on vajalik, et oleks võimalus elada normaalselt (loe: õnnelikult) nüü­dis­aja söömis­alases «info» ­­upu­tuses, mis valdavas ena­mikus on inimorga­nismi jaoks keh­tetu ja popu­list­lik, tugevalt kallutatud kellegi/millegi ärihuvidest jms.

Käsiraamatu esimene osa on normaalse söömise lihtne aluskursus, mis annab lühidalt ja selgelt teadmised, mille omandamiseks pole vaja mingitki eriharidust. Selles tuuakse välja põhireeglid, mida peaks teadma ja järgima igaüks. Pane tähele! Kui piirdudki vaid selle lühikese põhikursuse oman­damise ja rakendamisega ka siis võid olla enda üle uhke. Sa oled ellu viinud kõige olulisema osa oma ainevahetuse ja tervise nimel jne. Raamatu teine osa on normaalse söömise süvakursus, mis selgitab lihtsalt toitainete mõisted ja vajaduse harides sügavama huviga lugejaid põhitoiduainete vald­kon­nas ning tervisele soodsa ehk nor­maalse söömise detailsemaks rakendamiseks. Rõhutame, et see osa annab esmakordselt laiale luge­jas­konnale ka teaduspõhise info söögipoolise toitainete tegeliku sisalduse kohta, lähtudes see­juu­res inimkeha reaalsest päevasest vajadusest. Käsiraamatu kolmas osa kannab tingliku nimetust nor­maalse söömise ülikoolikursus. Selles ana­lüüsitakse mistahes põhjusel kuu­maks köetud teemasid nende tegelikus sisus võtmaks maha hir­me, rumalusi jne. Võid veenduda korduvalt, et söömisrumaluste peiteaeg on tavaliselt 10–15 aastat. Käsiraamatu lõpus on nn lisalu­ge­mise peatükike elu ja söömise laiemaks mõnusaks tunnetamiseks ja sellest arusaamise soonega inimesele ka lihtsalt mõnu­lemiseks. Raamat on sobiv kõigile, kes soovivad harida ennast ja ka nendele, kes tegelevad kooli-süsteemis teiste harimisega.
Tooteinfo
Tootekood R0205068
Aasta 2012
Autor Urmas Kokassaar, Anne Lill, Mihkel Zilmer
Kirjastus Avita
Kujundaja Marek Allvee
Illustraator Piia Maiste
Köide pehme
Lehekülgi 159
EAN 9789985218648
Ümbris ei
Keel eesti
Teema kokandus

Kas kõik raamatud on kohe saadaval?

Uued raamatud - suur osa on laos olemas (seisukord>uus), aga suur osa on ka tellimisel (seisukord > uus tellimisel). Tellimisel raamatud saabuvad lattu enamasti 1-2-3 päeva jooksul. 

Kasutatud raamatud (seisukord > väga hea, hea, rahuldav) on kõik kohe laos või poes olemas.


Mis siis teha, kui minu otsitud raamat on läbi müüdud?

Leia otsitav raamat täppisotsinguga siit.
Saada oma soov info@raamatukoi.ee. Me salvestame selle ja anname teada, kui raamatu
leiame. Vahel leiame kiiresti, vahel kulub aastaid. On raamatuid, mille järjekorras on mitu inimest. 


Kuidas raamatud kätte saab?

Saadame raamatuid kõigisse pakikappidesse ja kulleriga otse tellija aadressile. Raamatuile saab ka ise kauplustesse järele tulla: Harju tn 1 Tallinnas või Lossi tn 28 Viljandis. Soome, Lätti ja Leetu saadame raamatuid nii pakikappidesse kui tavapostiga, mujale maailmas samuti tavapostiga. Loe lähemalt siit.


Millises seisukorras on kasutatud raamatud?

Iga kasutatud raamatu eksemplari juures on märgitud seisukord: väga hea, hea, rahuldav, halb ja vajadust mööda ka täpsustus. Loe lähemalt siit.