Lauren Shockey

Neli kööki

Minu elu pliidirõngaste taga New Yorgis, Hanois, Tel Avivis ja Pariisis

367-leheküljeline tavaformaadis ja kõvas köites raamat

Tänapäev 2012


Prantsuse kulinaariainstituudis õppis Lauren Shockey vaid seda, kuidas toidule parajalt soola lisada, kuidas mitte karta küpsetamist kõrgetel temperatuuridel, ja kuidas õlut kurku kallata nagu tõeline proff. Ta taipas aga, et tema tõeline kulinaariaharidus ei alga enne, kui ta päriselt restorani tööle asub. Pärast veidi ebaõnnestunud praktikat Prantsusmaal Toulouseis tuli Laurenile huvitav mõte: praktiseerida neljas tipprestoranis maailma erinevais paigus.

Ta alustas oma kodulinnas New Yorgis tuntud peakoka Wylie Dufresnei juhitava molekulaargastronoomia «kuumas koldes» wd~50-s, reisis seejärel Vietnamisse, Iisraeli ja uuesti tagasi Prantsusmaale. Lauren kirjutab nilbest köögihuumorist, keevalistest köögitöötajatest, nüristavatest töödest (kastitäite šalottide hakkimine) ja erakordsetest töödest (mereandide valmistamine). Ta näitab lugejale, mis tegelikult trendirestoranide lavatagustes toimub, lisades vürtsiks originaalseid retsepte, milles on ühendatud tehnikad ja maitsed, mida ta oma teekonnal õppis ja proovis.
Toode on läbi müüdud
Prantsuse kulinaariainstituudis õppis Lauren Shockey vaid seda, kuidas toidule parajalt soola lisada, kuidas mitte karta küpsetamist kõrgetel temperatuuridel, ja kuidas õlut kurku kallata nagu tõeline proff. Ta taipas aga, et tema tõeline kulinaariaharidus ei alga enne, kui ta päriselt restorani tööle asub. Pärast veidi ebaõnnestunud praktikat Prantsusmaal Toulouseis tuli Laurenile huvitav mõte: praktiseerida neljas tipprestoranis maailma erinevais paigus.

Ta alustas oma kodulinnas New Yorgis tuntud peakoka Wylie Dufresnei juhitava molekulaargastronoomia «kuumas koldes» wd~50-s, reisis seejärel Vietnamisse, Iisraeli ja uuesti tagasi Prantsusmaale. Lauren kirjutab nilbest köögihuumorist, keevalistest köögitöötajatest, nüristavatest töödest (kastitäite šalottide hakkimine) ja erakordsetest töödest (mereandide valmistamine). Ta näitab lugejale, mis tegelikult trendirestoranide lavatagustes toimub, lisades vürtsiks originaalseid retsepte, milles on ühendatud tehnikad ja maitsed, mida ta oma teekonnal õppis ja proovis.
Tooteinfo
Tootekood R0204285
Aasta 2012
Autor Lauren Shockey
Kirjastus Tänapäev
Kujundaja Angelika Schneider
Tõlkija Karel Viotti
Köide kõva
Lehekülgi 367
EAN 9789949272013
Ümbris ei
Keel eesti
Teema maailm, kokandus

Kas kõik raamatud on kohe saadaval?

Uued raamatud - suur osa on laos olemas (seisukord>uus), aga suur osa on ka tellimisel (seisukord > uus tellimisel). Tellimisel raamatud saabuvad lattu enamasti 1-2-3 päeva jooksul. 

Kasutatud raamatud (seisukord > väga hea, hea, rahuldav) on kõik kohe laos või poes olemas.


Mis siis teha, kui minu otsitud raamat on läbi müüdud?

Leia otsitav raamat täppisotsinguga siit.
Saada oma soov info@raamatukoi.ee. Me salvestame selle ja anname teada, kui raamatu
leiame. Vahel leiame kiiresti, vahel kulub aastaid. On raamatuid, mille järjekorras on mitu inimest. 


Kuidas raamatud kätte saab?

Saadame raamatuid kõigisse pakikappidesse ja kulleriga otse tellija aadressile. Raamatuile saab ka ise kauplustesse järele tulla: Harju tn 1 Tallinnas või Lossi tn 28 Viljandis. Soome, Lätti ja Leetu saadame raamatuid nii pakikappidesse kui tavapostiga, mujale maailmas samuti tavapostiga. Loe lähemalt siit.


Millises seisukorras on kasutatud raamatud?

Iga kasutatud raamatu eksemplari juures on märgitud seisukord: väga hea, hea, rahuldav, halb ja vajadust mööda ka täpsustus. Loe lähemalt siit.