Julia Kornejeva

Peeter I kokaraamat

118-leheküljeline tavaformaadis ja kõvas köites raamat

Tallinna Linnamuuseum 2022


Tallinna Linnamuuseumilt ilmuva toiduajalugu tutvustavate väljaannete sarja esimene raamat kajastab ühe põneva ajastu toodud muutusi. Nendega hakkasid siinse peenema rahva toidulaudadele ilmuma uued meretagused toiduained, nagu näiteks nuikapsas, Savoia kapsas, baklažaan. Õukonnakokkadele lisandus teisigi välismaist päritolu ja uusi tuuli toonud toiduvalmistajaid.

Raamat on valminud koostöös restoraniga Mon Repos, selle peakoka Erik Prosvirini juhatusel, retseptides on arvestatud tänapäeva maitseid ja võimalusi. Raamatu lehekülgi illustreerivad fotod valmis roogadest ja Peeter I majast ning Tallinna Linnamuuseumi ja Eesti Kunstimuuseumi kunstikogust.

Raamatusse on kogutud just nende toitude retseptid, mis omal ajal rõõmustasid Venemaa esimese keisri maitsemeeli. Toiduaineid toodi Peeter I-le kogu Euroopast ning seetõttu kujunes tema menüü mitmekülgseks ja rikkalikuks.

See raamat on ühtlasi Peeter I maja teejuht. Kulinaarsel jalutuskäigul tutvutakse maja ja selle asukate ajaloo ning haruldaste eksponaatidega. Raamatut kaunistavad fotod, kaardid ja gravüürid.

NB! Tegemist on moodsa ilma seljata köitega.
Alates 20,00 €
Tallinna Linnamuuseumilt ilmuva toiduajalugu tutvustavate väljaannete sarja esimene raamat kajastab ühe põneva ajastu toodud muutusi. Nendega hakkasid siinse peenema rahva toidulaudadele ilmuma uued meretagused toiduained, nagu näiteks nuikapsas, Savoia kapsas, baklažaan. Õukonnakokkadele lisandus teisigi välismaist päritolu ja uusi tuuli toonud toiduvalmistajaid.

Raamat on valminud koostöös restoraniga Mon Repos, selle peakoka Erik Prosvirini juhatusel, retseptides on arvestatud tänapäeva maitseid ja võimalusi. Raamatu lehekülgi illustreerivad fotod valmis roogadest ja Peeter I majast ning Tallinna Linnamuuseumi ja Eesti Kunstimuuseumi kunstikogust.

Raamatusse on kogutud just nende toitude retseptid, mis omal ajal rõõmustasid Venemaa esimese keisri maitsemeeli. Toiduaineid toodi Peeter I-le kogu Euroopast ning seetõttu kujunes tema menüü mitmekülgseks ja rikkalikuks.

See raamat on ühtlasi Peeter I maja teejuht. Kulinaarsel jalutuskäigul tutvutakse maja ja selle asukate ajaloo ning haruldaste eksponaatidega. Raamatut kaunistavad fotod, kaardid ja gravüürid.

NB! Tegemist on moodsa ilma seljata köitega.
Tooteinfo
Tootekood R0291373
Aasta 2022
Autor Julia Kornejeva
Kirjastus Tallinna Linnamuuseum
Kujundaja Angelika Schneider
Koostaja Irina Krivorukova, Julia Kornejeva
Köide kõva
Lehekülgi 118
EAN 9789916956762
Ümbris ei
Keel eesti
Teema kokandus, Eesti eile ja täna
Fotograaf Meeli Küttim

Kas kõik raamatud on kohe saadaval?

Uued raamatud - suur osa on laos olemas (seisukord>uus), aga suur osa on ka tellimisel (seisukord > uus tellimisel). Tellimisel raamatud saabuvad lattu enamasti 1-2-3 päeva jooksul. 

Kasutatud raamatud (seisukord > väga hea, hea, rahuldav) on kõik kohe laos või poes olemas.


Mis siis teha, kui minu otsitud raamat on läbi müüdud?

Leia otsitav raamat täppisotsinguga siit.
Saada oma soov info@raamatukoi.ee. Me salvestame selle ja anname teada, kui raamatu
leiame. Vahel leiame kiiresti, vahel kulub aastaid. On raamatuid, mille järjekorras on mitu inimest. 


Kuidas raamatud kätte saab?

Saadame raamatuid kõigisse pakikappidesse ja kulleriga otse tellija aadressile. Raamatuile saab ka ise kauplustesse järele tulla: Harju tn 1 Tallinnas või Lossi tn 28 Viljandis. Soome, Lätti ja Leetu saadame raamatuid nii pakikappidesse kui tavapostiga, mujale maailmas samuti tavapostiga. Loe lähemalt siit.


Millises seisukorras on kasutatud raamatud?

Iga kasutatud raamatu eksemplari juures on märgitud seisukord: väga hea, hea, rahuldav, halb ja vajadust mööda ka täpsustus. Loe lähemalt siit.