Triin Muiste

Nauding köögiviljadest

192-leheküljeline tavaformaadis ja kõvas köites raamat

Triinu Toidumaailm 2022


Kas teadsid, et peaaegu 70% eestlastest sööb alla 300 g köögivilju päevas, ehkki neid tasuks süüa vähemalt 500 g? Miks köögiviljad üldse nii olulised on?

Köögiviljad sisaldavad rikkalikult ühendeid, mis hoiavad seedimise korras, aitavad kaasa kehakaalu langusele ning vähendavad südame-veresoonkonnahaiguste- ning vähiriski. Lisaks toetavad ka meie immuunsüsteemi.

Toitumisterapeudina oma tööd tehes olen sageli märganud, et inimeste tervisemured on tihti tingitud sellest, et nad tarbivad liiga vähe köögivilju. Põhjusi jagub: kiire elutempo, harjumuste puudus, oskamatus valmistada eri köögiviljadest maitsvaid ja vaheldusrikkaid toite. Kohtumiselt lahkuvad kliendid aga teadmisega, et täiesti võimalik on hakata sööma tunduvalt rohkem aiavilju, kui teha (toitumis)muudatusi sammhaaval, ent järjepidevalt ning katsetades üha uusi ja uusi võimalusi ning retsepte.

Tänu mu klientidele alustasin paar aastat tagasi viie köögivilja väljakutsega. See on 21 päeva kestev seiklus, kus osalejad õpivad tundma mitte viit, vaid vähemalt 21 erinevat köögivilja. Samuti olen igaks proovilepanekuks mõelnud välja uusi retsepte. Niimoodi kogunes neid ühel hetkel päris palju. Kuna selgus, et inimestele mu retseptid meeldivad, tekkiski selline vahva soov need raamatusse panna.

Põhitoidukordade planeerijatel soovitan alati mõelda taldrikureeglile (ehk pool taldrikust moodustavad köögiviljad, ühel veerandikul on valk: liha, kala, muna, piimatooted, kaunviljad; teisel veerandikul aga süsivesikud: kartul jt tärkliserikkad köögi- ja teraviljad), sest just selline toitumine annab meile energiat, aitab püsida heas vormis ning toetab tervist.

Teisalt ei maksa aga ära unustada toidust saadavat naudingut. Just nauding on see, mis paneb me silmad särama ja tekitab hea enesetunde. Ei pea ju pugima ainult keedetud porgandit, sest keegi väitis, et see on kasulik. Selle raamatu retseptides olengi püüdnud need kaks poolt ühildada, sest kui maitsenauding tuleb tervislikust toitumisest, on kasu ju mitmekordne.
Alates 29,00 €
Kas teadsid, et peaaegu 70% eestlastest sööb alla 300 g köögivilju päevas, ehkki neid tasuks süüa vähemalt 500 g? Miks köögiviljad üldse nii olulised on?

Köögiviljad sisaldavad rikkalikult ühendeid, mis hoiavad seedimise korras, aitavad kaasa kehakaalu langusele ning vähendavad südame-veresoonkonnahaiguste- ning vähiriski. Lisaks toetavad ka meie immuunsüsteemi.

Toitumisterapeudina oma tööd tehes olen sageli märganud, et inimeste tervisemured on tihti tingitud sellest, et nad tarbivad liiga vähe köögivilju. Põhjusi jagub: kiire elutempo, harjumuste puudus, oskamatus valmistada eri köögiviljadest maitsvaid ja vaheldusrikkaid toite. Kohtumiselt lahkuvad kliendid aga teadmisega, et täiesti võimalik on hakata sööma tunduvalt rohkem aiavilju, kui teha (toitumis)muudatusi sammhaaval, ent järjepidevalt ning katsetades üha uusi ja uusi võimalusi ning retsepte.

Tänu mu klientidele alustasin paar aastat tagasi viie köögivilja väljakutsega. See on 21 päeva kestev seiklus, kus osalejad õpivad tundma mitte viit, vaid vähemalt 21 erinevat köögivilja. Samuti olen igaks proovilepanekuks mõelnud välja uusi retsepte. Niimoodi kogunes neid ühel hetkel päris palju. Kuna selgus, et inimestele mu retseptid meeldivad, tekkiski selline vahva soov need raamatusse panna.

Põhitoidukordade planeerijatel soovitan alati mõelda taldrikureeglile (ehk pool taldrikust moodustavad köögiviljad, ühel veerandikul on valk: liha, kala, muna, piimatooted, kaunviljad; teisel veerandikul aga süsivesikud: kartul jt tärkliserikkad köögi- ja teraviljad), sest just selline toitumine annab meile energiat, aitab püsida heas vormis ning toetab tervist.

Teisalt ei maksa aga ära unustada toidust saadavat naudingut. Just nauding on see, mis paneb me silmad särama ja tekitab hea enesetunde. Ei pea ju pugima ainult keedetud porgandit, sest keegi väitis, et see on kasulik. Selle raamatu retseptides olengi püüdnud need kaks poolt ühildada, sest kui maitsenauding tuleb tervislikust toitumisest, on kasu ju mitmekordne.
Tooteinfo
Tootekood R0290665
Aasta 2022
Autor Triin Muiste
Kirjastus Triinu Toidumaailm
Köide kõva
Lehekülgi 192
EAN 9789916414729
Keel eesti
Teema kokandus

Kas kõik raamatud on kohe saadaval?

Uued raamatud - suur osa on laos olemas (seisukord>uus), aga suur osa on ka tellimisel (seisukord > uus tellimisel). Tellimisel raamatud saabuvad lattu enamasti 1-2-3 päeva jooksul. 

Kasutatud raamatud (seisukord > väga hea, hea, rahuldav) on kõik kohe laos või poes olemas.


Mis siis teha, kui minu otsitud raamat on läbi müüdud?

Leia otsitav raamat täppisotsinguga siit.
Saada oma soov info@raamatukoi.ee. Me salvestame selle ja anname teada, kui raamatu
leiame. Vahel leiame kiiresti, vahel kulub aastaid. On raamatuid, mille järjekorras on mitu inimest. 


Kuidas raamatud kätte saab?

Saadame raamatuid kõigisse pakikappidesse ja kulleriga otse tellija aadressile. Raamatuile saab ka ise kauplustesse järele tulla: Harju tn 1 Tallinnas või Lossi tn 28 Viljandis. Soome, Lätti ja Leetu saadame raamatuid nii pakikappidesse kui tavapostiga, mujale maailmas samuti tavapostiga. Loe lähemalt siit.


Millises seisukorras on kasutatud raamatud?

Iga kasutatud raamatu eksemplari juures on märgitud seisukord: väga hea, hea, rahuldav, halb ja vajadust mööda ka täpsustus. Loe lähemalt siit.