Anniina Ljokkoi Liis Sillaste-Toots

Mitte ainult hummusest

Taimetoite araabia maadest

144-leheküljeline tavaformaadis ja pehmes köites raamat sarjast 100 rooga

Hea Lugu 2018


Järjest rohkem on poeriiulitel toidu- ja maitseaineid, mis lausa kutsuvad köögirännakutele. Araabia toite tutvustavaid algupäraseid kokaraamatuid eesti keeles peaaegu ei ole.

Liis Sillaste-Tootsi ja Anniina Ljokkoi kokaraamatus, mis on pühendatud araabia maade taimetoitudele, kajastuvad Liisi kogemused araabia sõpradega koos kokkamisest ning Anniina teadmised täisväärtuslikust taimsest toitumisest. Lisaks on Liisilt täiendavat teavet araabia toidukultuuri ajaloost ja tänapäevast. Tuuli Mathiseni kaunid toidupildid on aga tekitanud vaimustust kauge Marokoni välja.

Raamatus esitletud toidud on pärit peamiselt Marokost ja Liibanonist, mis esindavad vastavalt Põhja-Aafrika ja Lähis-Ida araabia riikide toidukultuuri. Hummust ja falafele teavad vist küll juba kõik, nüüd on aeg avastada muhammara ja gaaluk, bataata harra ja tadžiinid. Neid nimesid on võib-olla keeruline hääldada, kuid roogi on lihtne valmistada ning need koosnevad enamasti meile üsnagi hõlpsasti kättesaadavatest koostisainetest.

Araabia söögid teeb eriliseks ja unustamatuks oskuslik maitsestamine. Seetõttu on raamatu väga väärtuslik osa põhjalik ülevaade enim kasutatavatest vürtsidest ja muudest meil veel mitte päris igapäevastest tooiduainetest.


Liis Sillaste-Toots on tõlkija ja kirglik kodukokk, kellelt on koos illustraator Kertu Sillastega varem ilmunud kokaraamat «Lapsed sööma! Maitsvat toitu laiast ilmast» ning kööginippide raamatuke «Kokatarkusi must valgel» Araabia maade kokakunsti on ta armunud reisidel Marokos ning õppides araabia keelt ja islami kultuuri Helsingi Ülikoolis. Tallinnas on ta vedanud Kultuuriköök 82-s maailma köökide teemalist õpitubade sarja.

Anniina Ljokkoi on Soome päritolu eesti kirjanduse tõlkija ning pikaajaline vegan, kelle toidulauale toovad maailma köögid juurde värvi ja põnevust. Ta on avaldanud teatmiku «Väikesed veganid. Laste kasvatamisest ja toitumisest» ning praegu õpib ta toitumisnõustamist Rahvatervise Akadeemias.
Toode on läbi müüdud
Järjest rohkem on poeriiulitel toidu- ja maitseaineid, mis lausa kutsuvad köögirännakutele. Araabia toite tutvustavaid algupäraseid kokaraamatuid eesti keeles peaaegu ei ole.

Liis Sillaste-Tootsi ja Anniina Ljokkoi kokaraamatus, mis on pühendatud araabia maade taimetoitudele, kajastuvad Liisi kogemused araabia sõpradega koos kokkamisest ning Anniina teadmised täisväärtuslikust taimsest toitumisest. Lisaks on Liisilt täiendavat teavet araabia toidukultuuri ajaloost ja tänapäevast. Tuuli Mathiseni kaunid toidupildid on aga tekitanud vaimustust kauge Marokoni välja.

Raamatus esitletud toidud on pärit peamiselt Marokost ja Liibanonist, mis esindavad vastavalt Põhja-Aafrika ja Lähis-Ida araabia riikide toidukultuuri. Hummust ja falafele teavad vist küll juba kõik, nüüd on aeg avastada muhammara ja gaaluk, bataata harra ja tadžiinid. Neid nimesid on võib-olla keeruline hääldada, kuid roogi on lihtne valmistada ning need koosnevad enamasti meile üsnagi hõlpsasti kättesaadavatest koostisainetest.

Araabia söögid teeb eriliseks ja unustamatuks oskuslik maitsestamine. Seetõttu on raamatu väga väärtuslik osa põhjalik ülevaade enim kasutatavatest vürtsidest ja muudest meil veel mitte päris igapäevastest tooiduainetest.


Liis Sillaste-Toots on tõlkija ja kirglik kodukokk, kellelt on koos illustraator Kertu Sillastega varem ilmunud kokaraamat «Lapsed sööma! Maitsvat toitu laiast ilmast» ning kööginippide raamatuke «Kokatarkusi must valgel» Araabia maade kokakunsti on ta armunud reisidel Marokos ning õppides araabia keelt ja islami kultuuri Helsingi Ülikoolis. Tallinnas on ta vedanud Kultuuriköök 82-s maailma köökide teemalist õpitubade sarja.

Anniina Ljokkoi on Soome päritolu eesti kirjanduse tõlkija ning pikaajaline vegan, kelle toidulauale toovad maailma köögid juurde värvi ja põnevust. Ta on avaldanud teatmiku «Väikesed veganid. Laste kasvatamisest ja toitumisest» ning praegu õpib ta toitumisnõustamist Rahvatervise Akadeemias.
Tooteinfo
Tootekood R0278565
Aasta 2018
Autor Anniina Ljokkoi, Liis Sillaste-Toots
Sari 100 rooga
Kirjastus Hea Lugu
Kujundaja Janett Rikkand
Köide pehme
Lehekülgi 144
EAN 9789949634828
Ümbris ei
Keel eesti
Teema kokandus
Fotograaf Tuuli Mathisen

Kas kõik raamatud on kohe saadaval?

Uued raamatud - suur osa on laos olemas (seisukord>uus), aga suur osa on ka tellimisel (seisukord > uus tellimisel). Tellimisel raamatud saabuvad lattu enamasti 1-2-3 päeva jooksul. 

Kasutatud raamatud (seisukord > väga hea, hea, rahuldav) on kõik kohe laos või poes olemas.


Mis siis teha, kui minu otsitud raamat on läbi müüdud?

Leia otsitav raamat täppisotsinguga siit.
Saada oma soov info@raamatukoi.ee. Me salvestame selle ja anname teada, kui raamatu
leiame. Vahel leiame kiiresti, vahel kulub aastaid. On raamatuid, mille järjekorras on mitu inimest. 


Kuidas raamatud kätte saab?

Saadame raamatuid kõigisse pakikappidesse ja kulleriga otse tellija aadressile. Raamatuile saab ka ise kauplustesse järele tulla: Harju tn 1 Tallinnas või Lossi tn 28 Viljandis. Soome, Lätti ja Leetu saadame raamatuid nii pakikappidesse kui tavapostiga, mujale maailmas samuti tavapostiga. Loe lähemalt siit.


Millises seisukorras on kasutatud raamatud?

Iga kasutatud raamatu eksemplari juures on märgitud seisukord: väga hea, hea, rahuldav, halb ja vajadust mööda ka täpsustus. Loe lähemalt siit.